Companii

Longin Mircea Drăghicescu, unul dintre marii proprietari de terenuri din judeţul Olt, şi-a majorat cu 6% participaţia la compania Cerealcom Teleorman, la 69%, preţul pachetului de acţiuni fiind de 1,6 milioane lei

Longin Mircea Drăghicescu, unul dintre marii proprietari...

Autor: Roxana Rosu

02.12.2021, 10:53 322

Longin Mircea Drăghicescu, unul dintre marii proprietari de terenuri din judeţul Olt, şi-a majorat participaţia la compania Cerealcom Teleorman la 69%, prin intermediul firmei Longin SRL, potrivit unui anunţ publicat la BVB.

Tranzacţia a avut loc pe data de 24 noiembrie, preţul total al pachetului de acţiuni fiind de 1,6 milioane lei, pentru 34,6 milioane acţiuni. Anterior acestei achiziţii, Longin SRL deţinea 62% din Cerealcom Teleorman.

Producătorul are o capitalizare de 23 milioane lei la BVB, iar acţiunile s-au apreciat cu 16% în acest an, după tranzacţii de 11,6 milioane lei.

Cerealcom Te­leorman are o fabrică de ulei la Roşiorii de Vede, deţinută anterior de Ioan Niculae. Proprietarul Longin o va folosi pentru procesarea seminţelor de floarea-soarelui, pentru a obţine ulei brut.

Cerealcom a încheiat primele nouă luni din 2021 cu afaceri de 14,7 milioane lei şi un profit net de 1,2 milioane lei.

.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO