Companii

Log Center a inchiriat jumatate din spatiile construite la Timisoara

01.10.2007, 00:42 33

Grupul de dezvoltare imobiliara Eyemaxx, in parteneriat cu fondul austriac de investitii Immoeast, a finalizat prima parte a parcului logistic Log Center din Timisoara care include 18.000 de metri patrati de spatii de depozitare. Investitia in proiectul logistic din Timisoara are o valoare totala de 40 de milioane de euro si se va derula in doua etape.
Log Center va fi amplasat in apropiere de aeroportul din Timisoara si va fi construit pe o suprafata de teren de
12 hectare. Proiectul va include aproximativ 51.000 de metri patrati de spatii de depozitare si 11.000 de metri patrati de spatii de birouri clasa A. Finalizarea intregului proiect este prevazuta pentru anul viitor.
Parcul logistic din Timisoara este prima investitie comuna a celor doua companii austriece pe piata romaneasca, acestea vizand dezvoltarea unei retele de 10 astfel de proiecte. In Timisoara, cele doua companii vor construi doar facilitati logistice, in timp ce in viitoarele locatii proiectele vor include si spatii de productie industriala.
Cea de-a doua investitie comuna a celor doua companii pe piata romaneasca este cea din Ploiesti, unde constructia va incepe anul acesta, termenul de finalizare fiind sfarsitul anului viitor.
Eyemaxx si Immoeast au achizitionat la Ploiesti un teren de 40 de hectare, din care pe 10 hectare se vor construi depozite, iar restul vor avea destinatie industriala. Potrivit conducerii Eyemaxx, investitorii vor putea achizitiona sau inchiria spatiile industriale, investitia de la Ploiesti ridicandu-se la aproximativ 50 de milioane de euro.
Cele doua companii vor derula, de asemenea, un proiect mixt la Brasov, unde a fost achizitionat un teren de 22 de hectare, constructia proiectului urmand sa demareze anul viitor, in primavara.
Investitia in acest caz va fi de aproximativ 42 de milioane de euro, iar finalizarea proiectului este prevazuta pentru ultimul trimestru din 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO