Companii

LNM insista in oferta pentru Sidex

20.01.2003, 00:00 11

Grupul indian LNM Holdings a anuntat prelungirea perioadei de desfasurare a ofertei de preluare a combinatului siderurgic Sidex Galati. Oferta, care se deruleaza pe piata RASDAQ, se va incheia pe data de 25 februarie, fata de 16 ianuarie, asa cum prevedea oferta initiala. Pretul oferit pentru o actiune Sidex a ramas acelasi, 5.000 lei/actiune.
LNM controleaza in prezent 86,8% din actiunile combinatului siderurgic. Principalul actionar minoritar este SIF Moldova, care detine 6,9% din actiuni, Oficialii societatii de investitii financiare nu par dispusi sa vand actiunile la pretul oferit in prezent de LNM. Brokerii cred ca prelungirea perioadei de derulare a ofertei se datoreaza negocierilor pe care LNM le poarta cu SIF Moldova. Dupa incheierea ofertei, in cazul in care indienii de la LNM Holdings nu vor reusi sa atraga pachete de actiuni care sa ii confere peste 90% din capitalul Sidex, nu vor mai putea lansa o noua oferta de preluare timp de 12 luni.
Pe piata, cotatia actiunilor Sidex a trecut in ultimele zile peste pretul oferit de indieni. Cei care cumpara actiuni ale combinatului siderurgic se mizeaza pe faptul ca indienii se vor intelege su SIF Moldova pentru un pret mai mare sau vor trece de pragul de 90% din actiuni, fapt care ii va obliga sa lanseze o noua oferta pentru delistarea companiei. In cazul ofertei obligatorii, pretul trebuie sa reprecte o serie de prevederi legislative si ar putea fi mai mare decat cel oferit in prezent.
Electrica si Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate detin in urma conversiei unor datorii ale combinarului siderurgic fata de acestea. Cele doua pachete reprezinta 4,7% din capitalul Sidex, si urmeaza a fi transferate catre APAPS, care le va vinde ulterior indienilor conform contractului de privatizare. Cele doua pachete sunt suficiente pentru a asigura LNM peste 90% din actiunile Sidex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO