Companii

Livrările de pizza la domiciliu iau avânt

Livrările de pizza la domiciliu iau avânt

Foto Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

05.08.2011, 00:02 560

American Restaurant System, compania care operează restaurantelePizza Hut şi reţeaua de livrări la domiciliu PHD, are în plan pânăla finalul anului să mai deschidă alte două unităţi PHD, ambele înBucureşti, şi să ajungă astfel la o reţea de zece unităţi.

"Până la finalul anului nu ieşim din Bucureşti cu PHD. Acumcăutăm spaţii pentru alte două spaţii acolo unde nu suntem dejaprezenţi, pe la marginea Bucureştiului", spune Carmen Lupuleţ,directorul de marketing al companiei.

Compania va investi 150.000 de euro în cea de-a opta unitate PHDce urmează a fi deschisă pe Calea 13 Septembrie până la sfârşitullunii august.

"Dacă este să analizăm vânzările lunare nete, cele mai buneunităţi sunt cea din Sun Plaza şi cea din Mihalache." Prima unitatePHD din România a fost deschisă în decembrie 2007, în zona Vitan."Cu PHD noi suntem în continuă creşte­re încă de la intrarea pepiaţă. Anul acesta avem creşteri de 15-30%, în funcţie de fiecareunitate, comparativ cu 2010." În aceste condiţii, dacă se menţinetrendul ascendent, veniturile nete ale PHD în acest an s-ar putearidica la 12 mil. lei.

Acţionarii companiei American Restaurant System, care opereazărestaurantele Pizza Hut şi localurile PHD, sunt Ligia Popoviciu,Lunic Franchising, Wildcom şi Tatika Investments, ultima fiind ocompanie prin intermediul căreia Gabriel Puiu Popoviciu şi NicolaeBadea desfăşoară afaceri în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO