Companii

Liviu Arnăutu, Atlas Asset Management: Pregătim un fond de investiţii în imobiliare care vizează active de 200 mil. euro

Finanţe personale

Liviu Arnăutu, Atlas Asset Management: Pregătim un fond...

Autor: Miruna Diaconu

16.12.2019, 08:50 769

Liviu Arnăutu, preşedinte şi acţionar majoritar al administratorilor de active Atlas Asset Management, pregăteşte un fond de investiţii în imobiliare care va aloca active în clădiri de birouri din România şi cu care îşi propune să realizeze un portofoliu de 200 de milioane de euro în trei ani.

„Targetul nostru este să construim un portofoliu de mai multe clădiri, nu suntem condiţionaţi de o anumită valoare fixă de tranzacţie. Ne dorim să agregăm un portofoliu de clădiri de birouri care să fie generatoare de randament pe care după ce ne vom pune amprenta prin diverse măsuri de îmbunătăţire a randamentului, vom dori să îl consolidăm şi să îl lichidăm ca un tichet unitar, fie către un fond de investiţii imobiliar străin mare“, spune Liviu Arănutu la emisiunea de business ZF Live. 

El menţionează că valoarea minimă a tichetului de intrare la acest fond este de 100.000 euro şi că va distribui dividente, dar şi că pe viitor fondul va fi listat.

„Este un fond nou lansat, suntem în perioada de subscriere care se va termina la sfârşitul lunii ianuarie 2020. Este un fond de tip închis, pe care dorim să îl listăm la bursa de valori, ne dorim să dezvoltăm atât din punct de vedere al instrumentelor oferite, în acelaşi timp ne dorim să investim în economia românească“.

Piaţa imobiliară din România se află în cel mai bun moment de după criza financiară, în condiţiile în care dobânzile bancare sunt la un nivel scăzut, iar randamentele proiectelor de birouri, malluri sau chiar hoteluri sunt mult mai atractive pentru investitori decât cele din Europa Centrală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO