Companii

Lista ţărilor în care există suspiciuni că ar exista carne de cal în chifteluţele IKEA. România nu se numără printre acestea

Lista ţărilor în care există suspiciuni că ar exista...

Autor: Ioana David

25.02.2013, 14:51 447

IKEA a decis stoparea vânzării produselor pentru care au exista suspiciuni că ar conţine carne de cal, respectiv în Cehia dar şi în state precum Slovacia, Ungaria, Franţa, Marea Britanie, Portugalia, Italia, Olanda, Belgia, Spania, Grecia, Cipru şi Irlanda.

“Lucrăm cu toţi furnizorii de materie primă, alimente şi servicii pentru a ne asigura că lanţul de achiziţie – IKEA Way – este respectat. IKEA Way este codul furnizorilor noştri şi stabileşte regulile standard minime pentru toţi furnizorii”, se arată într-un comunicat al grupului IKEA.

Declaraţie vine după ce inspectorii cehi au descoperit carne de cal în chiftelele produse în Suedia pentru IKEA, cel mai mare retailer de mobilier din lume.Administraţia veterinară din Cehia a anunţat că un kilogram de chiftele congelate au fost etichetate ca fiind de vită şi porc. În total, 760 de kilograme de chiftele au fost retrase înainte de a fi puse în vânzare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO