Companii

Lipsa personalului din agenţiile de turism duce la pierderea rezervărilor: „Forţa de muncă în turism este mai motivată prin natura muncii decât financiar“

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Miruna Diaconu

18.06.2021, 09:00 311

Agenţiile de turism se confruntă în această perioadă cu o criză acută a forţei de muncă, având în vedere că anul trecut, din cauza efectelor negative ale pandemiei, mulţi angajaţi din acest sector economic au ales să plece către alte domenii pentru mai multă stabilitate. Însă, după relaxarea măsurilor de restricţie, cererea a crescut considerabil, iar agenţiile se află în situaţia în care nu pot onora toate cererile de rezervări pe care le primesc din partea turiştilor din cauza lipsei de personal.

Cu toate acestea, Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, spune că foarte puţini dintre cei care au plecat dau semne că se vor întoarce în agenţiile de turism.

„Forţa de muncă în turism este mai motivată prin natura muncii decât financiar, însă mulţi dintre angajaţi au şi familii, pe care trebuie să le întreţină şi încă e prematur să vorbim despre un reviriment clar, care să ne ducă la gândul că în curând s-ar atinge nivelul circulaţiei turistice din 2019. Aşadar, tentaţia de a reveni este mare, însă prudenţa îi determină să-şi regândească priorităţile“, spune Traian Bădulescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO