Companii

Lipsa încasărilor îl determină să-şi închidă restaurantul şi să treacă la livrările la domiciliu

Lipsa încasărilor îl determină să-şi închidă...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

14.09.2013, 13:17 1651
Andrei Criste, 27 de ani, un mic antreprenor din Cluj-Napoca, cu o experienţă de şase ani în domeniul restau­ran­telor, a investit anul trecut 10.000 de euro într-un restaurant în oraşul natal.
 
„Am lucrat şase ani în domeniu şi mi-am dorit să merg pe cont propriu”, spune antreprenorul, care este absol­vent al unei facultăţi de marketing.
 
Specializat în preparate precum pizza, paste şi salate, restaurantul are o suprafaţă de 70 de metri pătraţi inclusiv bucă­tăria, proprietarul plătind o chirie lunară de 400 de euro. Pe lângă unitatea fizică, antre­prenorul mai reali­zează şi livrări la domiciliu.
 
„Practic cei mai im­por­tanţi clienţi sunt cei dintr-o clinică privată de lângă restaurant în timpul zilei, iar seara oamenii din cartier.”
 
Lipsa unor încasări cu care să-şi poată dezvolta businessul şi să „supra­vie­ţuiască” îl determină pe tânărul debutant în afa­ceri să renunţe la unitate şi să se axeze pe livrările la do­miciliu.  Anul trecut (mai-de­ce­m­brie), firma AT Sevices, deţinută de An­drei Criste, a înregistrat o cifră de afaceri de 45.700 de lei (10.000 de euro) şi o pierdere de 20.000 de lei (4.500 de euro).
 

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO