Companii

Liebrecht&wooD a investit 200 mil. euro în România în 15 ani

Liebrecht&wooD a investit 200 mil. euro în România în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.03.2016, 14:47 533

Bilanţul investiţiilor pe care dezvoltatorul belgian Liebrecht&wooD le-a făcut în România de la pătrunderea sa pe piaţa locală a ajuns la 200 de milioane de euro, grupul deţinând 115.000 de metri pătraţi de proiecte de birouri şi retail în România.

Grupul şi-a început activitatea pe piaţa locală în 2001, primul proiect pe care l-a dezvoltat fiind centrul comercial Militari Shopping Center, din vestul Capitalei, la circa 500 de metri distanţă de A1, prima şi singura autostradă din ţară la acea vreme. Proiectul a fost inaugurat în 2003 şi vândut un an mai târziu către fondul de investiţii Meinl European Land Limited, un holding austriac care a anunţat atunci că tranzacţia s-a ridicat la aproximativ 20 de milioane de euro.

A doua dezvoltare pe plan local a fost proiectul de birouri Victoria Park, cu o suprafaţă de 20.500 de metri pătraţi, aproape de aeroportul Băneasa.

În 2007, Liebrecht&wood a lansat proiectul West Park Retail, tot în vestul Bucureştiului, iar în 2008, a deschis acolo primul centru comercial de tip outlet din România, Fashion House.

În prezent, compania are 20 de angajaţi în România, iar directorul general al operaţiunilor din România este, începând din ianuarie, Sorin Ioan Blaga.

Liebrecht&wood investeşte circa 110 milioane de euro într-un proiect imobiliar în Cernica, judeţul Ilfov, care va include un centru outlet Fashion House, un hipermarket, o galerie comercială, magazine de bricolaj, mobilă şi articole sportive. Cernica Retail Park va avea o suprafaţă închiriabilă de 88.000 de metri pătraţi.

În paralel, se va dezvolta şi Frumuşani Residential Park, primul complex rezidenţial din portofoliul grupului, care va avea 5.000 de locuinţe. Proiectul va fi dezvoltat în etape, pe parcursul a circa zece ani, şi va presupune un volum de investiţii de circa 300 de milioane de euro. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO