Companii

Liderii şantierelor din ultimul deceniu: antreprenorii urcă şi coboară, topul străinilor este dominat de Strabag şi Astaldi. Dacă în 2012 Strabag devenea lider cu un business de 1,4 mld. lei, cinci ani mai târziu nu părăsea această poziţie, deşi rezultatul era de doar 623 mil. lei, aşadar mai puţin de jumătate

ANALIZĂ ZF

Liderii şantierelor din ultimul deceniu: antreprenorii...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.06.2021, 11:10 541

♦ Dacă în 2012 Strabag devenea lider cu un business de 1,4 mld. lei, cinci ani mai târziu nu părăsea această poziţie, deşi rezultatul era de doar 623 mil. lei, aşadar mai puţin de jumătate. ♦ Într-un singur an din ultimii zece, liderul absolut a fost şi unul autohton, şi anume în 2018, când Bog’Art şi-a adjudecat prima poziţie în top.

În şapte din ultimii zece ani, austriecii de la Strabag au dominat topul constructorilor prezenţi în România, cu afaceri care nu mereu au depăşit miliardul de lei, ba chiar uneori s-au îndepărtat considerabil de această bornă, arătând dinamica pieţei construcţiilor din perioada 2011-2020.

Pe de altă parte, datele centralizate de ZF din anuarele Cei mai mari jucători din economie, realizate anual de Ziarul Financiar, arată că, în contrast, constructorii-lider cu capital românesc au alternat în ultimul deceniu, clasamentul acestora fiind unul mult mai fluctuant.

Într-un singur an din ultimii zece, liderul absolut a fost şi cel autohton, şi anume în 2018, când Bog’Art şi-a adjudecat prima poziţie în top, cu afaceri care s-au apropiat considerabil de un miliard de lei, oprindu-se totuşi la 926 de milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO