Companii

Librăriile Diverta revin la creşterile din vremurile bune. „Mergem spre 15 mil. euro“

Librăriile Diverta revin la creşterile din vremurile...

Autor: Mirabela Tiron

25.01.2018, 00:07 803

Diverta, lanţul de 30 de librării deţinut de omul de afa­ceri Radu Octavian, a finalizat anul trecut cu afaceri de 12,5 mil. euro, iar pentru acest an a bugetat o creştere cu două cifre.

„Am început anul bine, cu vânzări mai mari cu 35% pâ­nă acum, în ianuarie, faţă de perioada similară a lui ianuarie anul trecut, creştere mai mare decât am prevăzut. Pe tot anul estimăm să ajungem la o cifră de afaceri de 14,8 -15 mi­lioa­ne de euro, având în vedere şi noile deschideri pe care le avem în plan“, a declarat pentru ZF Amalia Buliga, CEO al companiei Diverta.

Ea se află la conducerea operaţiunilor din 2010, iar de anul trecut a intrat şi ca acţionar în compania care administrează lanţul de librării, cu un pachet de 10%.

Diverta era liderul pieţei înainte să intre în insolvenţă, ¢în 2010, cu 62 de librării, dar după restructurare a închis mai multe unităţi. Abia din 2016 lanţul a reluat procesul de extindere şi a bifat cinci noi deschideri de unităţi. În total, pentru acest an, Diverta are în plan să deschidă şase noi magazine, cinci unităţi în provincie şi una în Capitală, ca parte a planului de extindere,

Piaţa locală a cărţii este estimată la 80 milioane de euro. Pe piaţa de distribuţie carte Diverta concurează cu lanţul Cărtureşti, controlat de antreprenorii Nicoleta Dumitru şi Şerba Radu, care estima afaceri de 20 de milioane de euro anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO