Companii

Librăria Bastilia se mută din toamnă într-o clădire nouă tot în centrul Bucureştiului

Foto: Octav Ganea

Foto: Octav Ganea

Autor: Luiza Chiroiu

07.07.2015, 00:00 2109

Librăria Bastilia, deţinută de grupul Librarium, a părăsit în primăvară clădirea din Piaţa Romană în care funcţiona din 2011 şi se va muta într-un spaţiu nou, tot în centrul Bucureştiului, din această toamnă. „Intersecţia (de la Piaţa Romană - n. red.) era foarte greu de traversat, traficul ocazional în zonă fiind practic inexistent.

Acesta a fost principalul motiv pentru care librăria nu a funcţionat. De asemenea, dispunerea pe mai multe niveluri, cu camere mici, făcea ineficientă expunerea produselor“, a spus pentru ZF Valentin Derevlean, manager de achiziţii al grupului Librarium. One Distribution Company, firma care controlează lanţul de librării Librarium şi ai cărei acţionari sunt Dan Iacob, Iuliana Batea şi editura Art, a avut o cifră de afaceri netă de 20 mil. lei şi un profit net de 1,1 mil. lei anul trecut, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Librarium caută în prezent un imobil în centrul Capitalei unde să mute librăria Bastilia, iar Derevlean spune că speră să găsească spaţiul potrivit în această toamnă. „Am căutat din iarnă o clădire nouă, dar nu am găsit ceva convenabil, fie din cauza preţului pe metru pătrat, fie a spaţiului nepotrivit pentru librărie“, a afirmat Derevlean. Locul librăriei Bastilia din Piaţa Romană numărul 5 a fost luat din luna mai de o librărie Diverta. Al doilea mare lanţ de librării din România, cu o cifră de afaceri de 48 mil. lei anul trecut, a ajuns astfel la 24 de magazine, dintre care şapte în Bucureşti. Grupul Librarium a deschis în acest an o librărie nouă în Bucureşti, în Mega Mall, similară celei deţinute în Sun Plaza. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO