Companii

Liberty Steel, cel care vrea să cumpere combinatul siderurgic de la Galaţi, promite: Majorăm producţia cu 50% şi păstrăm toţi angajaţii

Jon Bolton, CEO al Liberty Steel

Jon Bolton, CEO al Liberty Steel

Autor: Răzvan Botea

29.10.2018, 00:08 1493

Jon Bolton, CEO al Liberty Steel, a acordat un interviu ZF unde a răspuns întrebărilor legate de viitorul combinatului de la Galaţi.

Jon Bolton, CEO al Liberty Steel, com­pania care ar urma să preia com­bi­natul siderurgic Galaţi (Arce­lorMit­tal) de la miliardarul Lakshmi Mittal, spune că va păstra an­gajaţii, iar pla­nul său este de a creşte producţia de la două milioa­ne de tone actual la trei milioane de tone.

Combinatul Siderurgic de la Ga­laţi se află într-un moment crucial. După 17 de ani în care s-a aflat în pro­prie­tatea miliardarului indian Lakshmi Mittal, care l-a achiziţionatîn 2001, în vre­mea guvernului Năstase, pentru 50 de mi­lioa­ne de euro ar urma să treacă în mâinile gru­pului britanic Liberty Steel, companie cu afaceri de 15 miliarde de dolari în 30 de ţări.

Răspunzând întrebărilor ZF, via e-mail, Jon Bolton, CEO-ul Liberty Steel, a spus că planu­rile companiei sunt de a creşte producţia anuală de oţel a întreprinderii de pe malul Dunării  cu 50%, de la două la trei milioane de tone, anual, şi a adăugat s că angajaţii nu trebuie să-şi facă griji pentru viitorul lor, pentru că planurile sunt de extindere a activităţii.

„Obiectivul nostru este să creştem pro­duc­ţia anuală de la circa 2 milioane de tone pe an la 3 mi­lioane de tone, iar acest lucru presu­pune in­ves­tiţii în producţia primară de oţel şi în cea de ru­louri laminate  la cald. Creşterea producţiei pes­te valoarea de 3 milioane de tone pe an va fi luată în considerare pe viitor. În plus, ne dorim să îi oferim combinatului de la Galaţi libertatea de a-şi clădi propriile pieţe, acolo unde poate fi competitiv. Ţinta noastră este să creştem la 3 mi­lioane de tone pe an în următorii 3 - 4 ani şi abia după aceea să luăm în calcul modalităţi prin care putem creşte peste acest nivel“, a spus Jon Bolton, răspunzând întrebărilor ZF.

Anunţul grupului ArcelorMittal, din primă­va­ră, anume că vinde combinatul siderurgic din Galaţi pentru a putea prelua producătorul Ilva din Italia, a produs frisoane în oraşul din stânga Du­nării. Combinatul are astăzi 6.000 de angajaţi – peste 30.000 înainte de 1989 - , dar înseamnă 15% din cifra de afaceri a judeţului Galaţi.

ArcelorMittal Galaţi a avut o cifră de afaceri în 2017 de 4,6 mld. euro.

„În momentul de faţă, 60% din producţie se ex­portă, iar 40% este destinată consumului in­tern. Ne propunem să continuăm cu aproxi­ma­tiv aceeaşi proporţie, dar, pe total, volumele vor creş­te odată cu  planurile de dezvoltare. În mod cert, odată cu creşterea producţiei va creşte şi ci­fra de afaceri“, a spus Jon Bolton.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO