Companii

Liberty Galaţi, fostul Sidex, despre problemele de finanţare: Avem fonduri corespunzătoare nevoilor noastre actuale

Liberty Galaţi, fostul Sidex, despre problemele de...

Autor: Răzvan Botea

16.03.2021, 13:13 515

Liberty Galaţi, fostul Sidex Galaţi, transmite că are fonduri care să acopere nevoile actuale ale combinatului, deşi insolvenţa fondului de investiţii Greensill, principalul investitor al grupului din care face parte şi combinatul de la Galaţi, „reprezintă o provocare”.

„Deşi dificultăţile Greensill au creat o situaţie care reprezintă o provocare, avem fonduri corespunzătoare nevoilor noastre actuale. Prin efortul nostru pentru a avea o eficienţă globală, am îmbunătăţit marjele de profitabilitate ale operaţiunilor noastre, majoritatea activităţilor principale generând fluxuri pozitive de numerar”, transmit reprezentanţii Liberty Galaţi.

Poziţia Liberty vine în contextul în care presa internaţională scrie că Greensill, principalul investitor al grupului GFG Alliance, din care face parte şi Liberty, a intrat în insolvenţă şi a adus o situaţie tensionată în GFG.

Poziţia integrală a Liberty Group:

„Alianţa GFG în ansamblu este puternică din punct de vedere operaţional.  Beneficiem - în prezent - de preţuri ale oţelului la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, precum şi de pieţe puternice pentru aluminiu şi minereu de fier.

Deşi dificultăţile Greensill au creat o situaţie care reprezintă o provocare, avem fonduri corespunzătoare nevoilor noastre actuale. Prin efortul nostru pentru a avea o eficienţă globală, am îmbunătăţit marjele de profitabilitate ale operaţiunilor noastre, majoritatea activităţilor principale generând fluxuri pozitive de numerar.

Discuţiile pentru asigurarea unei finanţări alternative, pe termen lung, se desfăşoară bine, dar va dura ceva timp până ce acestea se vor concretiza.

În tot acest timp, am solicitat tuturor companiilor noastre să gestioneze cu atenţie fluxurile de numerar. Mulţumim angajaţilor, clienţilor şi furnizorilor pentru sprijinul lor susţinut”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO