Companii

Libanezii fac energie verde în fabrica de mezeluri din Piteşti

Ovidiu Duşleag, directorul executiv al Caroli Foods Group. Fotograf: Marius Dumbrăveanu

Ovidiu Duşleag, directorul executiv al Caroli Foods Group. Fotograf: Marius Dumbrăveanu

Autor: Gabriel Razi

27.01.2015, 00:07 1543

Producătorul de mezeluri Caroli Foods Group, deţinut de familia libaneză El Solh şi concernul Campofrio, a început să îşi producă singur o parte din energia electrică în fabrica de mezeluri din Piteşti prin intermediul unei staţii de cogenerare din de­şeurile unităţii de pro­ducţie.

Compania a achizi­ţionat staţia de cogenerare după ce aceasta a fost dezvoltată iniţial de firma Teb Ener­gy Bu­siness.

„Preluarea investiţiei are ca efect asigurarea parţială a independenţei energetice şi reducerea substanţială a cheltuielilor cu energia electrică şi termică“, a explicat Ovidiu Duşleag, directorul executiv al Caroli Foods Group.

Investiţiile în energie verde nu sunt un caz singural în industria locală a cărnii având în vedere că şi alţi jucători precum Avicola Buzău, CrisTim sau Car­niprod Tulcea au făcut anterior astfel de proiecte. Caroli Foods Group a avut anul trecut afaceri estimate la 85 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2013.

Industriaşii din piaţa mezelurilor au simţit primele semne de creştere anul trecut după patru ani consecutivi în care piaţa a scăzut, iar o parte dintre companii s-au confruntat cu dificultăţi financiare sau au fost nevoite să renunţe la profit sau la planurile de investiţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO