Companii

Leroy Merlin ajunge la 11 magazine după o deschidere în Târgu-Mureş

Leroy Merlin ajunge la 11 magazine după o deschidere în...

Autor: Marius Oncu

01.03.2016, 00:00 1318

Noul magazin este situat în Promenada Mall şi se întinde pe o suprafaţă de 14.000 metri pătraţi, potrivit unui comunicat al companiei.

"Magazinul Leroy Merlin din Târgu Mureş este cel de-al cincilea magazin din reţeaua noastră în zona Transilvaniei. Alături de Cluj, Sibiu, Braşov consider că Mureşul îşi merită locul printre cele mai dinamice judeţe din punct de vedere economic, social şi cultural din această regiune a ţării, cu o dinamică remarcabilă în ultimii cinci ani", a declarat directorul general Leroy Merlin România, Frederic Lamy, într-un comunicat.

În prezent, în România, funcţionează zece magazine Leroy Merlin, respectiv două magazine în Bucureşti (complexul comercial Sun Plaza şi parcul comercial Colosseum), două magazine în Cluj-Napoca şi câte unul în Bragadiru (Ilfov), Craiova (Electroputere Mall), lângă Ploieşti, în Braşov, Sibiu (Shopping City Sibiu) şi în Constanţa.

Leroy Merlin face parte din grupul Adeo. Compania franceză Leroy Merlin are peste 370 de magazine în 12 ţări şi este liderul actual al pieţei de bricolaj din Franţa şi al treilea retailer la nivel mondial.

Retailerul austriac de bricolaj bauMax a anunţat în iulie 2014 că a ajuns la un acord cu Adeo pentru vânzarea celor 15 magazine deţinute în România, printr-o tranzacţie în acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO