LIVE: ZF INVESTIŢI ÎN ROMÂNIA: Ce planuri are Allview în continuare? Cum pot colabora companiile româneşti pentru a lansa produse împreună?
Companii

Laurenţiu Luca, Synevo România: O problemă cu care ne confruntăm ţine de recrutarea personalului specializat de laborator. În cadrul Synevo România lucrează peste 1.300 de angajaţi, din datele din 2020, în scădere uşoară faţă de 2019

♦ În cadrul Synevo România lucrează peste 1.300 de angajaţi, din datele din 2020, în scădere uşoară faţă de 2019 ♦ Synevo România numără 128 de puncte de recoltare şi 19 laboratoare.

Lipsa resursei umane din sănătate a continuat să fie o problemă cu care s-au confruntat operatorii medicali în pandemie, mai ales în contextul creşterii nevoii de asistenţă medicală, potrivit lui Laurenţiu Luca, directorul general al Synevo România. El conduce cea mai extinsă reţea de laboratoare medicale şi centre de recoltare din ţară, parte a grupului suedez de servicii de sănătate Medicover, iar în total Synevo angajează 1.308 oameni, din datele aferente anului 2020, cu 40 mai puţini faţă de 2019.

„Primele luni ale acestui an au stat în continuare sub sem­nul incertitudinii pri­vind evoluţia pande­miei. O altă problemă cu care ne confruntăm ţine de re­crutarea personalului spe­cia­lizat de laborator (asis­tenţi medicali, biologi, bio­chimişti, chimişti, me­dici de laborator). Aceas­ta este o provocare con­tinuă, similar anilor pre­cedenţi. Însă, în contextul ac­tual al pandemiei lu­crurile au devenit mai dificile, principala cauză fiind cererea crescută de forţă de muncă din sectorul medical, coroborat cu un număr anual mic de absolvenţi pentru aceste specializări“, potrivit lui Laurenţiu Luca, director general al Synevo România.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.