Companii

Laurenţiu Duică, Avison Young: Sunt în derulare investiţii de peste 600 mil. euro în logistică şi industrial

Laurenţiu Duică, Avison Young: Sunt în derulare...

Autor: Bogdan Alecu

08.04.2021, 00:07 1156

CTP, WDP, VGP, Global Vision şi Element Industrial au în derulare investiţii de peste 600 mil. euro în extinderea par­curilor logistice la nivel naţional, iar România acce­le­rea­ză spre un prag de 9 milioane de metri pătraţi de de­pozite moderne, faţă de 5 milioane cât are în prezent.

„Pentru sectorul industrial şi logistic sunt anunţate investiţii noi de către cinci jucători importanţi de circa 600 de milioane de euro. Doar CTP a anunţat de curând că are în plan investiţii de 200 mil. euro. Global Vision are în derulare proiecte de 70 mil. euro, iar WDP cu cele două împrumuturi pentru investiţii în România, încă

250 mil. euro, VGP are, de asemenea, investiţii noi în Bucureşti, Braşov şi Arad la care se adaugă investiţiile realizate de Element Industrial“, a spus Laurenţiu Duică, senior VP în cadrul Avison Young România.

CTP, cel mai mare dezvoltator şi administrator pe ter­men lung de parcuri industriale şi logistice premium din România şi din Europa Centrală şi de Est, fondat de olan­dezul Remon Vos, a anunţat numai luna trecută in­ves­tiţii de 200 mil. euro până la finalul anului, în con­strucţia a 300.000 de metri pătraţi de depozite în parcurile logistice din Bucureşti, Timişoara, Turda, Sibiu şi Piteşti.

„Balanţa înclină spre industrial acum deoarece, indi­fe­rent de situaţie, de pandemie, magazinele trebuie apro­vi­zio­nate, farmaciile trebuie să aibă în stoc medi­camente iar magazinele de electro-IT trebuie să primească electronice şi electrocasnice. Chiar dacă nu se mai merge la hotel, la birou sau la restaurant, oamenii au nevoie de magazine aprovizionate şi servicii, iar acestea sunt acoperite de curierat, unde vedem investiţii foarte mari şi creşteri de business, pe parte de depozite FMCG, depozite de farma etc“, a explicat Laurenţiu Duică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO