Companii

Lanţul de centre de fitness WorldClass, evaluat la 100 mil. €, este curtat de mai mulţi investitori. Această tranzacţie ar putea fi una dintre cele mai importante mutări din 2019, atât ca valoare, cât şi ca domeniu de activitate dat fiind apetitul crescut pentru sport al românilor

Lanţul de centre de fitness WorldClass, evaluat la 100...

Autor: Cristina Roşca

08.03.2019, 00:08 2496

Fondul polonez de investiţii Re­source Partners negociază vân­zarea lanţului de centre de fitness WorldClass, într-o tranzacţie ce ar putea ajunge la 100 mil. euro, spun sursele ZF.

Pe lista cumpărătorilor interesaţi se numără mai multe fonduri de investiţii, dat fiind că piaţa locală de M&A are de partea cumpărătorilor în special investitori financiari cu focus regional, mai spun sursele din piaţă.

Până la închiderea ediţiei, oficialii Re­source Partners nu au putut fi contactaţi.

WorldClass România este cea mai puternică reţea de centre de fitness din ţară, cu afaceri de 27 de milioane de euro în 2018, iar pentru acest an compania ţinteşte afaceri de 33-35 de milioane de euro, potrivit oficialilor companiei. Reţeaua operează peste 30 de centre de fitness în marile oraşe din ţară în frunte cu Bucureştiul.

Compania este evaluată la circa 100 mil. euro, preţul fiind justificat de faptul că lanţul de săli de fitness este lider incontestabil pe piaţa pe care activează, iar, mai mult, există po­ten­ţial de creştere pe acest segment în con­tex­tul în care numărul românilor care practică sport este tot mai mare, după modelul din Occident. „Mai este loc de dezvoltare pe piaţa locală, gradul de penetrare este mic, doar 4-5% din români fac sport într-o sală de fit­ness, faţă de 12% în vestul Europei“, spunea anterior Dan Fărcăşanu, directorul de investiţii al Resource Partners.

Lanţul de centre de fitness WorldClass este controlat din 2014 de către fondul de pri­vate equity Resource Partners, fond care nu mai deţine niciun alt pariu pe piaţa din România.

De regulă, un fond de investiţii dezvoltă o companie timp de 4-5 ani, pentru ca apoi să o dea mai departe.

Printre cei mai importanţi investitori finan­ciari din România se numără Mid Europa Partners ( proprietar al retailerului Profi, al reţe­lei private de sănătate Regina Maria şi al com­paniei de curierat Urgent Cargus), Enterprise Investors (grupul Noriel) şi Axxess Capital. În ultimii ani au intrat şi nume noi precum Rohatyn (proprietar al Animax) sau Vitruvian Partners (Bifdefender). Oricare dintre aceste fonduri ar putea fi interesat de preluarea WorldClass.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO