Companii

Labormed a tinut ritmul pietei pe primul trimestru

30.05.2005, 18:10 15

Producatorul de medicamente generice Labormed Pharma din Bucuresti a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de aproximativ 30% pe primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

a??Evolutia vånzarilor este in ritm cu bugetul programat la inceputul acestui an si se bazeaza in principal pe medicamentele cardiovascularea??, a afirmat Gabriel Cernica, directorul de marketing al companiei. Anul trecut, Labormed a våndut medicamente in valoare de aproximativ 11 milioane de euro.

Pe parcursul anului, compania intentioneaza sa lanseze doua noi produse pe segmentul cardiovascular, numarul total de medicamente care se afla in curs de inregistrare sau pentru care urmeaza sa fie demarate procedurile specifice fiind de cinci, conform lui Cernica. Pe segmentul cardio, acesta apreciaza ca vånzarile companiei au evoluat peste ritmul de crestere al pietei farmaceutice.

In prezent, compania detine un portofoliu de peste 70 de produse inregistrate in Romånia, jumatate dintre acestea fiind exportate in Rusia, Bulgaria si tarile din Comunitatea Statelor Independente. Volumul exporturilor este insa nesemnificativ in ponderea cifrei de afaceri. Segmentul medicamentelor cardiovasculare detine o pondere de peste 50% din totalul cifrei de afaceri a Labormed, compania situåndu-se in topul primilor 3 producatori romåni pe acest segment, conform propriilor estimari. Obiectivul de vånzari pentru anul in curs este de 20 de milioane de euro.

Majoritatea produselor din portofoliul Labormed sunt medicamente etice, care se elibereaza cu prescriptie medicala, iar consumul acestor produse a inregistrat o crestere de aproape 300% pe primul trimestru.

a??Necesarul de medicamente este mare, iar evolutia vånzarilor generale va depinde de programele de finantarea??, a mai spus Cernica. alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO