Companii

Kraft: pretul cafelei va scadea ca urmare a reducerii accizelor

04.10.2004, 00:00 35



Kraft Foods Romania, unul din principalii jucatori pe piata cafelei din Romania, preconizeaza o scadere a preturilor la cafea ca urmare a reducerii cu 20% a accizelor la acest produs.



"Reducerea accizelor va fi transferata la consumatori. Kraft, spre exemplu, va redice pretul cafelei in concordanta cu reducerea accizei", a declarat Stephen Warley, directorul general Kraft Foods Romania, care este al doilea jucator pe piata cafelei cu marca Jacobs.



Potrivit unui act normativ adoptat luna trecuta de Guvern accizele la cafea se vor reduce cu aproximativ 20% la toate produsele pe baza de cafea, astfel incat accizele pentru cafea verde vor fi de 680 de euro/tona, pentru cafea prajita de 1000 euro/tona si de 4 euro/kilogram pentru iar pentru cafeaua solubila.



In Romania, accizele la cafea erau printre cele mai mari din toate tarile europene.



Companiile care activeaza pe piata cafelei din Romania, membri ai Asociatiei Romane a Cafelei, negociaza in prezent cu Ministrul Finantelor eliminarea completa a accizelor la cafea.



Reprezentantii companiei Kraft considera ca aceasta prima reducere de pret va determina totodata o crestere a consumului si implicit o accelerare a investitiilor in noi facilitati de ambalare a cafelei.



"Odata cu cresterea vanzarilor pana in 2005, producatorii de cafea vor trebui sa-si reevalueze capacitatile locale de productie pentru a vedea daca avem nevoie de mai mult. Va trebui, de asemenea, sa reevaluam si alte investitii, cum ar fi cheltuielile de publicitate, numarul agentilor de vanzari si mercantizare pe care ii avem", a mai afirmat directorul companiei. georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO