Companii

Kraft angajeaza BNP Paribas si HSBC pentru vanzarea operatiunilor Cadbury din Romania si Polonia

11.04.2010, 15:49 38

Kraft Foods a angajat bancile BNP Paribas si HSBC pentruvanzarea operatiunilor Cadbury din Romania si respectiv Polonia,informeaza The Telegraph.

Vanzarea celor doua active, care nu ar trebui sa genereze maimult de 500 milioane euro, ar fi fost facuta la cererea ComisieiEuropene, fiind stipulata in contractul de achizitie a Cadbury decatre gigantul american, conform publicatiei britanice.

Comisia Europeana a aprobat preluarea de catre Kraft Foods aCadbury pentru 11,5 miliarde lire sterline, considerand insa ca oastfel de preluare va avea efecte negative asupra concurentei inprincipal pe pietele romana si poloneza.

Pentru a primi aprobarea tranzactiei, Kraft s-a angajat sa vandaoperatiunile din Romania si Polonia, Comisia Europeana considerandca Kraft are deja o prezenta puternica prin brandurile Milka, Coted'Or si Toblerone.

Cadbury Scwhweppes a preluat 93% din producatorul de ciocolataKandia-Excelent in 2007, compania fiind a doua de pe piataciocolatei, cu o cota de piata de 24%, si prima de pe piata dedulciuri cu o cota de 32%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO