Companii

KPMG: Piaţa locală e atractivă pentru fondurile de investiţii. Pe măsură ce România îşi revine după pandemie, investitorii caută oportunităţi de tranzacţionare

KPMG: Piaţa locală e atractivă pentru fondurile de...

Autor: Cristina Roşca

04.02.2021, 13:00 155

♦ Pe piaţa de M&A din România s-au semnat anul trecut circa 100 de tranzacţii cu o valoare totală de aproximativ 3 mld. euro ♦ Estimările pentru 2021 sunt optimiste, piaţa urmând să crească, potrivit raportului KPMG – Contextul Pieţei de M&A în România în 2021.

Cei mai activi jucători de pe piaţa locală de M&A sunt aşteptaţi să fie în 2021 investitorii financiari, fondurile de private equity fiind deja un actor de bază în România ultimilor ani, unde au investit sute de milioane de euro anual. Mai mult, şi acum stau pe cash.

Un studiu realizat de compania de audit şi consultanţă KPMG arată că aproximativ jumătate (47%) dintre managerii şi executivii chestionaţi se aşteaptă să vadă un interes puternic pentru tranzacţiile de M&A din partea investitoriilor de capital privat, care vor continua să urmărească piaţa din România atât pentru tranzacţii de cumpărare, cât şi pentru vânzare. „Pe măsură ce piaţa îşi revine după pandemia de COVID-19, investitorii continuă să caute oportunităţi de tranzacţionare“, spune George Dumitraşcu, director, deal advisory în cadrul KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO