Companii

KPMG estimează că piaţa de fuziuni şi achiziţii din România îşi va continua creşterea în 2020. Bogdan Văduva, Partener: România este o piaţă atractivă atât pentru investitorii strategici, cât şi pentru cei financiari

KPMG estimează că piaţa de fuziuni şi achiziţii din...

Autor: Cristina Bellu

29.01.2020, 12:37 256

Piaţa de fuziuni şi achiziţii (M&A) din România îşi va continua trendul pozitiv înregistrat în ultimii trei ani alimentat de tendinţa de creştere economică şi de contextul geopolitic favorabil din regiune, potrivit unui studiu KPMG privind evoluţia pieţei de M&A în România.

“România este o piaţă atractivă atât pentru investitorii strategici, cât şi pentru cei financiari, datorită poziţiei favorabile în Europa Centrală şi de Est  - este a doua cea mai mare ţară din punct de vedere al populatiei şi a avut cea mai rapidă creştere economică din anul 2016 pănă în prezent, nivelurilor scăzute de impozitare, salariilor competitive şi oportunităţilor semnificative de consolidare a pieţei în industrii dinamice“, explică Bogdan Văduva, Partener, Head of Deal Advisory, KPMG în România.

El apreciază că antreprenorii români încep să considere opţiunea M&A ca un mijloc viabil pentru expansiune în timp ce companiile internaţionale se orientează către România în căutarea unei pieţe pentru extindere, bazându-se pe creşterea economică sustenabilă şi forţa calificată de muncă.

În ultimii 15 ani, România a devenit o destinaţie de interes atât pentru investitorii strategici, cât şi pentru cei financiari. În contextul unui mediu de afaceri aflat într-o creştere accentuată, potenţialii cumpărători consideră utilă strategia de achiziţionare a altor companii. De partea cealalta, vânzătorii profită de această oportunitate pentru a monetiza efortul şi succesul acumulat de companii de-a lungul anilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO