Companii

KPMG: Ce creditează băncile în contextul COVID-19? Spaţiile industriale şi logistice sunt în top, hotelurile sunt la coadă

KPMG: Ce creditează băncile în contextul COVID-19?...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.12.2020, 00:05 119

♦ În Europa pre-Covid, cea mai mare parte a finanţării bancare s-a concentrat, de regulă, pe segmentul clădirilor de birouri.

Spaţiile industriale şi logistice sunt cele mai atractive pentru majoritatea băncilor din Europa Centrală şi de Est, în contextul pandemiei de COVID-19, arată cea mai recentă ediţie a baro­metrului KPMG privind Creditarea imobiliară, un studiu anual care încearcă să cuantifice punctul de vedere al  băncilor în ceea ce priveşte creditarea pe pieţele imobiliare din Europa. Această preferinţă este în contrast cu cea mai mare parte a finanţării bancare din Europa pre-COVID, care s-a concentrat, de regulă, pe segmentul clădirilor de birouri.

Hotelurile au fost cea mai puţin preferată clasă de active indicată de respondenţii chestionarului - în mod tradiţional cea mai puţin preferată şi un rezultat anticipat având în vedere restricţiile impuse şi măsurile de închi­dere a graniţelor care au avut un impact sever în turismul european.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO