Companii

KMG International (Rompetrol Grup), afaceri de 5 mld. dolari la nouă luni, cu un profit operaţional de 145 mil. dolari

KMG International (Rompetrol Grup), afaceri de 5 mld....
22.11.2016, 19:13 315

KMG International (fostul Rompetrol Grup) a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 5 mld. dolari la nouă luni, cu un profit operaţional (EBITDA) de 145 mil. dolari, în creştere cu 7%.

“La baza performanţelor operaţionale şi financiare obţinute în primele nouă luni ale anului se regăsesc direcţiile strategice dezvoltate şi adoptate de KMG International în perioada 2013-2014, împreună cu acţionarul său unic – KazMunayGas. Acestea au vizat consolidarea activităţilor de profil, dezvoltarea prezentei Rompetrol în regiunea Mării Negre, creşterea sinergiilor cu firma mamă, îmbunătăţirea şi eficienţizarea proceselor şi operaţiunilor, precum şi atragerea şi implicare angajaţiilor în antingerea acestor rezultate”, a declarat Zhanat Tussupbekov, directorul general al grupului KMG Imternational.

Rafinăria Petromidia, una dintre cele mai moderne din regiunea Mării Negre, şi-a majorat în nouă luni cu 3% cantitatea de materii prime procesate zilnic, de la 15.080 tone la 15.510 tone.

Profitul operaţional al Diviziei de Rafinare a grupului a crescut cu 44% până la 74 mil. dolari. Vânzările pe piaţa internă au crescut cu 4%.

Profitul operaţional al activităţilor de retail în România a fost de 40 mil. dolari, în creştere cu 20%.

“Printre măsurile care au susţinut atingerea acestor performanţe se numără continuarea programului de transfer al fraţilor Rompetrol al administraţiei dealerilor, finalizarea programului de rebranding al benzinăriilor şi implementarea cu succes în august a noului sistem de automatizare a activităţilor aferente celor şase depozite din România”, spune grupul.

Profitul operaţional al Diviziei de Trading a fost de 22 mil. dolari la nouă luni, în creştere cu 25%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO