Companii

KLM reia cursa Bucureşti-Amsterdam, primul zbor fiind pe 17 iunie. Până la finalul lunii iulie compania vrea să reia 30% din totalul zborurilor operate anterior pandemiei

KLM reia cursa Bucureşti-Amsterdam, primul zbor fiind pe...

Autor: Roxana Rosu

09.06.2020, 15:15 212

Compania aeriană KLM va creşte gradual numărul de zboruri şi de destinaţii, iar până la finalul lunii iulie va ajunge la 30% din totalul operate anterior pandemiei, respectiv circa 3000 de zboruri, ruta Bucureşti-Amsterdam fiind şi ea inclusă în această etapă.

Primul zbor din România spre Olanda va avea loc pe 17 iunie.

KLM a precizat că toate zborurile prevăzute în programul de vară pot suferi modificări în funcţie de deciziile autorităţilor, de nevoile pasagerilor din România şi de gradul de ocupare al aeronavelor.

În perioada de vârf a pandemiei KLM a operat între 5 şi 10% din totalul de zboruri.

Până la finalul lunii iulie 2020, planurile KLM includ revenirea la aproximativ 78% din totalul destinaţiilor operate înainte de izbucnirea pandemiei. La nivel european, KLM va zbura către 73 de destinaţii, mai mult decât dublu faţă de luna mai.

„Pasagerii noştri îşi doresc să revină la bordul aeronavelor KLM, drept dovadă numărul considerabil de rezervări primite încă din primele zile, în care zborul Bucureşti - Amsterdam a reapărut în sistemele de rezervare. Avem semnale pozitive de la comunitatea de business olandeză, dar şi de la românii care lucrează sau locuiesc în Olanda, astfel că ne bucură enorm această veste bună. Toate zborurile vor fi operate cu respectarea tuturor măsurilor de igienă şi protecţie, atât la bordul aeronavelor noastre, cât şi în aeroport”, a declarat Alexandru Dobrescu, Country Manager Air France KLM România şi Bulgaria.

Măştile de protecţie sunt obligatorii pe toate zborurile operate de KLM, atât pentru pasageri, cât şi pentru personalul de zbor. Pe toate zborurile vor avea loc proceduri de curăţare a aeronavelor, cu dezinfectarea tuturor suprafeţelor care intră în contact cu pasagerii, cum ar fi cotierele, mesele, ecranele etc. Pe zborurile cu un grad de ocupare scăzut, se va implementa distanţarea fizică la bord prin păstrarea scaunelor goale din jurul pasagerului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO