Companii

Kearney: Piaţa de fuziuni şi achiziţii oferă oportunităţi în perioada post-pandemie şi va fi una activă în 2020. Investitorii se vor reorienta către achiziţii de maxim 500 mil.dolari

Kearney: Piaţa de fuziuni şi achiziţii oferă...

Autor: Roxana Rosu

26.05.2020, 12:02 123

Şapte din zece executivi de pe piaţa internaţională de retail şi bunuri de larg consum consideră că momentul actual este bun pentru a realiza fuziuni sau achiziţii în acest domeniu, având în vedere că piaţa va oferi oportunitatea de a investi în bunuri de calitate, evaluate corespunzător, arată o analiză realizată de compania de consultanţă Kearney.

Companiile cu investiţii în sectorul fuziunilor şi al achiziţiilor aflate în declin au înregistrat o rentabilitate de 52%, iar numerarul companiilor cu capital privat a atins un vârf de 1,45 trilioane de dolari înainte de COVID-19, anticipând că 2020 va fi un an important pentru investiţii.

“Ne aşteptăm pe deplin ca piaţa de fuziuni şi achiziţii să fie una activă. Cu toate acestea, vechile reguli nu se mai aplică. În anul 2020 piaţa va oferi o oportunitate fără precedent, aceea de a achiziţiona bunuri de consum de calitate, evaluate corespunzător“, a remarcat Bahige El-Rayes, partener Kearney în cadrul industriei bunurilor de consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO