Companii

Kaufland a numit un român de 34 de ani în consiliul de administraţie al hipermarketurilor

Foto: Victor Ciupuliga

Foto: Victor Ciupuliga

Autor: Cristina Roşca

22.09.2015, 00:04 7474

Grupul german Kaufland, prezent pe piaţa locală cu o reţea de peste 100 de hipermarketuri, l-a numit pe românul Gabriel Ludovic Vinte (34 de ani) în consiliul de administraţie al operaţiunilor din România.

Vinte este al treilea român din consiliul de administraţie al Kaufland România SCS, consiliu format din Marco Hossl (executiv german care deţine şi funcţia de CEO al companiei), Nicolai Bingenheimer, Sven Reinhard, Marius Gabriel Pană, Martin Pralow, Szilard Lehel Salat  şi Gabriel Ludovic Vinte, potrivit unor date din Monitorul Oficial.

Gabriel Ludovic Vinte lucrează în cadrul Kaufland România din toamna lui 2012, ocupând de-a lungul timpului mai multe poziţii, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.


WikiZF: Profilul companiei Kaufland


Ultima poziţie deţinută, din vara acestui an, este cea de head of real estate (directorul diviziei imobiliare). Anterior el a condus divizia care se ocupa de închirierea spaţiilor comerciale din galeriile hipermarketurilor.

Înainte de a veni în grupul german el a lucrat în domeniul financiar pentru companii precum Unicredit Leasing şi  ING Lease România IFN. Exe­cu­tivul român deţine un master în economie obţinut la Aca­demia de Studii Economice din Bucureşti şi un MBA obţinut la Maastricht School of Management.

Kaufland este astăzi cel mai puternic jucător din comerţul local, cu afaceri de 8 mld. lei (1,8 mld. euro) anul trecut, în creştere cu aproape 10% comparativ cu 2013. Germanii au intrat pe piaţa locală în 2005 şi de atunci s-au extins puternic, ajungând la 102 magazine la finalul lui 2014 şi urmând să încheie acest an cu circa 110 unităţi, potrivit datelor anunţate.

În timp ce celelalte lanţuri de magazine pe format mare au frânat expansiunea în criză, pariind pe supermarketuri, magazine de proximitate  şi de discount, Kaufland a mers mai departe cu deschiderile de hipermarketuri ajungând de la 3 magazine în 2005 şi afaceri de 16 mil. euro la 102 unităţi şi 1,8 mld. euro.

Astfel, germanii au ajuns să controleze 21% din comerţul modern local şi 11% din tot comerţul cu dominantă alimentară.

Kaufland face parte la nivel mondial din grupul Schwarz, care mai deţine şi discounterul Lidl, acesta din urmă prezent pe piaţa locală din 2011.

Potrivit ultimelor date ale ZF, nemţii de la Schwarz au devenit anul trecut cel mai mare grup de retail din Europa, cu afaceri de aproape 80 mld. euro.

Doar în România compania a avut în 2014 un business cumulat pentru Kaufland şi Lidl de peste 2,5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO