Companii

Juniorii şi specialiştii cu peste trei ani de experienţă vor fi cei mai căutaţi candidaţi anul acesta

Juniorii şi specialiştii cu peste trei ani de...

Autor: Mihaela Pascari

24.02.2017, 07:00 1961
Juniorii şi specialiştii cu peste trei ani de experienţă îşi vor găsi cel mai uşor un loc de muncă anul acesta, avand în vedere că cele mai multe joburi scoase la bătaie sunt dedicate acestor tipuri de candidaţi, arată un studiu realizat de platforma de recrutare Hipo.ro.

"Putem spune că echipele sunt în proces de extindere, fie că este vorba de juniori sau seniori. Juniorii vor fi întotdea una vânaţi pentru că asimilează mult mai uşor cunoştinţe, intră în ritm mai repede şi nu au bariere de comunicare sau viziune. În schimb, seniorii care vin deja cu experienţă se poate să nu se adapteze atat de repede la noile condiţii, dar aduc oricum plusvaloare echipei prin cunoştinţe", a spus Ramona Clipa, recruitment team leader în cadrul companiei RINF Temps Romania, divizia de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară a grupului romanesc RINF.

În opinia sa, în ultimii ani companiile s-au axat pe îmbunătăţirea metodelor de retenţie a personalului, astfel că managerii sunt vizaţi primii în cadrul acestor programe. "Şi mobilitatea între companii a managerilor este mai scăzută, aceştia preferând să rămană mai mult timp în cadrul companiei", a explicat Ramona Clipa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO