Companii

Juniorii din IT cer salarii de intrare cuprinse între 500 şi 1.000 de euro net. „Aşteptările financiare sunt cu mult peste competenţele lor.“

Maria Hostiuc

Maria Hostiuc

Autor: Mihaela Pascari

02.01.2017, 11:22 3328

Piaţa forţei de muncă din IT este în continuare fierbinte, iar absolvenţii facultăţilor care produc softişti sunt asaltaţi din toate părţile de companii.

Cei care au ales să urmeze această specializare le cer angaja­torilor pachete salariale „exagerate“, iar în unele cazuri chiar peste com­petenţele tehnice pe care le deţin.

„Promovarea unor salarii foarte mari în IT creşte aşteptările finan­ciare ale juniorilor“, a menţionat Maria Hostiuc, senior IT&C recruitement consultant al firmei de recrutare Brainspoting.

Potrivit informaţiilor companiei, juniorii pornesc de la 500 de euro sau chiar de la 1.000 de euro, în funcţie de complexitatea şi responsabilitatea jobului.

Salariile mari din IT, aproape triple faţă de media din economie, au dus la creşterea concurenţei în facultăţile de profil. La Timişoara, la Facultatea de automatică şi cal­culatoare s-au bătut 3 candidaţi pentru 1 loc bugetat de stat.

Piaţa românească de IT depinde însă foarte mult de proiectele care vin de afară, ceea ce în timp creează o vulnerabilitate mare. Dacă dispare proiectul, dispar investiţiile şi locurile de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO