Caută doar în titlu
Companii

Jumătate din ingredientele folosite de industria locală de bere provin din România. În cazul celor mai mari doi jucători ponderea urcă până la 70%. Spre deosebire de alte industrii, în bere producţia locală acoperă 97% din consum, jucătorii importanţi având facilităţi de producţie în România

Analiză

Jumătate din ingredientele folosite în industria berii – cereale, hamei – sunt de provenienţă locală, potrivit Asociaţiei Berarii României. Ponde­rea urcă chiar până la 70% în cazul celor mai mari jucă­tori din domeniu.

„Sectorul berii are o in­fluenţă pozitivă la nivelul în­tregii economii naţionale şi are un rol im­portant de stimulare a agriculturii locale. Creşterea numărului de fabrici de bere în ulti­mii ani, corelată cu faptul că doar 3% din berea consumată în România provine din im­port, ne arată orientarea profund naţio­na­lă a acestei industrii“, spune Nechita Adrian Oroş, ministrul agriculturii, citat într-un raport al Asociaţiei Berarii României.

Spre deosebire de alte industrii, în bere pro­ducţia locală acoperă 97% din consum, jucă­torii importanţi având facilităţi de pro­ducţie în România.

Piaţa este concentrată la vârf, cei mai mari şase producători furnizând 80% din tot con­sumul de bere din România, conform aceleiaşi surse.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.