Companii

Jumătate din locuinţele care se construiesc în România sunt în regiunea Bucureşti - Ilfov. Peste 25.000 de locuinţe se află în diferite stadii de dezvoltare şi ar urma să fie livrate în acest an

Jumătate din locuinţele care se construiesc în...

Autor: Mediafax

25.04.2017, 00:00 602

Peste 25.000 de locuinţe se află în diferite stadii de dezvoltare şi ar urma să fie livrate în acest an în principalele pieţe rezidenţiale regionale din România, Bucureşti - Ilfov, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov şi Constanţa, arată un studiu Coldwell Banker România, companie de consultanţă imobiliară.

Cea mai mare piaţă rezidenţială din România este regiunea Bucureşti - Ilfov, unde în prezent se află în dezvoltare aproximativ 12.000 de locuinţe în proiecte rezidenţiale care ar urma să fie livrate în acest an dacă dezvoltatorii îşi vor respecta ritmurile de construcţie anunţate. Cele mai multe dintre acestea, respectiv 7.200 (59,5%), sunt locuinţe mass market, adică proiecte rezidenţiale amplasate în zonele mărginaşe ale oraşului sau în interiorul marilor cartiere, care pun pe piaţă locuinţe cu suprafeţe mai mici sau similare comparativ cu cele ale locuinţelor vechi şi care sunt incluse în proiecte care oferă un număr limitat de facilităţi.

Preţurile medii de tranzacţionare se situează între 800 şi 1.000 de euro pe metru pătrat pe segmentul mass market, între 1.200 şi 1.700 de euro pe metru pătrat pe segmentul middle market şi peste 2.000 de euro pe metru pătrat pe segmentul premium. A doua piaţă rezidenţială după dimensiuni din România este reprezentată de Cluj-Napoca şi împrejurimi, în special Floreşti. Datele Coldwell Banker România arată că aproximativ 4.200 de locuinţe ar urma să fie livrate la nivel regional în 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO