Companii

Judeţele cu cea mai puternică activitate industrială sunt şi cele mai afectate de Covid: „Problemele majore sunt în fabrici, judeţele care au fabrici sau care au activitate industrială de manufactură“. „Există categoric o legătură“ între gradul de industrializare al unei zone şi numărul cazurilor de COVID, spune medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă

Judeţele cu cea mai puternică activitate industrială...

Autor: Miruna Diaconu , Georgiana Mihalache

24.11.2020, 20:15 352

♦ Judeţele Cluj, Ilfov şi Braşov se află în topul celor mai mari cinci zone după numărul de angajaţi, potrivit datelor din 2019 ♦ În acelaşi timp, cele trei judeţe figurează în top cinci cele mai mari rate de infectare cu COVID-19 la nivel naţional, cu un indice care depăşeşte 6 cazuri la mia de locuitori.

Judeţele magnet pentru anga­jaţi – zonele unde fabricile din diverse industrii au atras forţa de muncă, sunt în topul celor mai mari rate de infectare cu noul coronavirus, după cum arată datele privind nu­mărul de angajaţi şi cele care indică gradul de infectare dintr-un judeţ, raportat la mia de locuitori.

„Exista categoric o legătură. Soluţiile sunt reducerea activităţilor la cele strict necesare a se efectua la locul de muncă, decalarea programului, circuite mai bune la locul de muncă, telemunca, încurajarea transportului cu mijloace proprii atunci când acest lucru este posibil, eventual suplimentarea mijloacelor de transport care să permită distanţarea fizică“, a explicat pentru ZF medicul infecţionist Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Militar din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO