Companii

Jucătorii din gaze şi consumatorii de energie atrag atenţia: Utilizarea gazului nu este încurajată, rolul său este subevaluat, iar impactul în preţ al „verdelui“ nu e analizat

ANALIZĂ

Jucătorii din gaze şi consumatorii de energie atrag...

Autor: Roxana Petrescu

13.04.2021, 20:15 265

♦ Capacităţile de producţie de energie pe bază de gaz, principala soluţie de tranziţie de la cărbuni spre zona de energie verde, sunt singurele, dincolo de cărbuni, care până în 2030 scad, conform Planul Naţional Integrat Energie şi Schimbări Climatice (PNIESC), documentul după care se va dezvolta din punct de vedere energetic România în următorul deceniu ♦ Statisticile oficiale contrazic astfel declaraţiile de susţinere a gazului şi ridică semne de întrebare pentru cei mai puternici jucători din domeniu.

„PNIESC se află acum la aprobare la Minis­te­rului Mediului şi odată aprobat, ţintele asu­mate acolo devin obli­ga­torii pentru Ro­mânia. Tot acest plan este ba­za pe care se vor ju­ca viitoa­rele fi­nan­ţări“, spun oamenii din domeniu.

Astfel, documentul care va fi aprobat prin Hotărâre de Guvern stabileşte felul în care va arăta sec­torul energetic local în 2030. Pro­blema este că în timp ce toată atenţia se concentrează pe zona de ener­gie verde, partea de gaze naturale este aproape ignorată, deşi la nivel declarativ gazul este şansa locală a României de a trece din zona de cărbuni spre partea de energie verde.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO