Companii

JTI investeşte 25 mil. € în fabrica din Pipera

JTI investeşte 25 mil. € în fabrica din Pipera

Foto Shutterstock

Autor: Cristina Roşca

02.09.2011, 00:02 1320

Producătorul de ţigarete Japan Tobacco Inter­national (JTI) spune că va investi circa 25 mil. euro în extinderea fabricii din Pipera şi va angaja peste 140 de persoane. Decizia de a face noi angajări vine la circa un an după ce producătorul ţigărilor Camel şi Winston a făcut peste 130 de concedieri pe piaţa locală.

Salariaţii din industria tutunului sunt, alături de cei din sectorul bancar, cel mai bine plătiţi din economia lo­cală, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Sta­tis­tică. Salariul mediu în industria tutunului a fost în luna iunie de 3.476 de lei net, de peste două ori mai mare faţă de salariul mediu net în economie, de 1.472 de lei, potrivit INS.
Proiectul de investiţii în fabrica din România, ce va fi finalizat în prima parte a anului viitor, a fost anunţat la scurt timp după ce producătorul de ţigarete a decis să închidă o fabrică în Austria, urmând să transfere producţia în România sau Polonia.
Compania JTI, care produce ţigări în România de circa 17 ani, anunţă însă că are un buget de investiţii de 45 mil. euro în perioada 2009-2012, sumă ce va merge în creşterea capacităţilor de producţie şi creşterea gradului de automatizare a fabricii.
"Scăderea pieţei negre înseamnă revigorarea vânzărilor legale, noi oportunităţi de dezvoltare, crearea de locuri de muncă. Aşadar, se poate spune că actualul context economic şi fiscal permite creşterea investiţiilor", a declarat Neil Coupland, general manager al JTI România.
Afacerile J.T. International (România) au fost anul trecut de peste 1,9 miliarde de lei (peste 450 de milioane de euro), în creştere de la 1,8 miliarde de lei (425 de milioane de euro), potrivit datelor publicate la Ministerul de Finanţe.
Compania, care are circa 550 de angajaţi, şi-a adâncit pierderile anul trecut, acestea crescând de peste trei ori, la circa 60 milioane de lei (14,3 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO