Mediafax.biz Exclusiv

Johnson Controls va angaja aproape 200 de persoane la noua fabrică de la Craiova

Autor: Gabriel Botezatu

18.08.2011, 14:06 215

Grupul american mai deţine trei fabrici, la Piteşti, Mioveni şi Ploieşti, unde produce scaune, banchete şi huse pentru mărcile grupului Renault-Nissan, Opel şi Seat.

Reprezentantul Johnson Controls nu a oferit detalii referitoare la valoarea investiţiei în noua unitate de producţie, unde compania va fabrica scaune, banchete şi huse pentru Ford România. Andree a spus că lucrările la noua fabrică vor fi încheiate în prima parte a anului viitor, iar producţia va începe la finele lunii mai.

"Vom începe producţia cu 185 de persoane, însă angajările nu se vor opri aici", a precizat reprezentantul grupului de firme din domeniul auto.

Subsidiara Johnson Controls România a fost înfiinţată în 2002, când a deschis o fabrică la Mioveni, urmată de construcţia în 2004 a unităţilor de producţie de la Piteşti şi Ploieşti.

Până în prezent, şapte furnizori de componente s-au instalat în incinta platformei Ford de la Craiova.

Ford România va începe la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor producţia de serie a monovolumului B-Max, iar pentru 2012 este programată intrarea în fabricaţie a unui nou model de clasă B.

În prezent, constructorul american produce la Craiova utilitara uşoară Transit Connect.

Grupul de firme Johnson Controls a derulat anul trecut afaceri de aproape 35 de miliarde de dolari şi are 154.000 de angajaţi în peste 1.300 de locaţii din 125 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO