Companii

Un nou job se naşte în companii: cine se califică să fie chief sustainability officer (CSO) într-o perioadă în care toţi investitorii se preocupă de sustenabilitate. Unele companii din România şi-au trecut deja în organigramă rolul de chief sustainability officer

ANALIZĂ ZF

Un nou job se naşte în companii: cine se califică să...

Autor: Alexandra Matei

04.12.2021, 14:31 2326

♦ Câteva dintre calităţile pe care un CSO trebuie să le aibă sunt: agilitatea, inovaţia, o puternică gândire comercială şi abilităţi foarte bune de stakeholder management.

Preocuparea pentru suste­nabilitate este din ce în ce mai mare în rândul băncilor şi al companiilor mari din România, iar unele dintre ele lucrează la imple­mentarea unor noi poziţii, care să asigure o funcţionare cât mai benefică, atât pentru mediu, cât şi pentru organizaţie.

În acest sens, câteva dintre cele mai mari bănci şi companii din România au creat un nou job, cel de chief sustainability officer (CSO), în timp ce altele urmează să o facă, pentru moment având echipe care se ocupă de acest sector.

„În România, poziţia de chief sustainability officer este încă în curs de dezvoltare. În afară, este un rol foarte apreciat şi este o poziţie strategică în cadrul unei companii. Un CSO ar trebui să fie poziţionat în companie la cel mai înalt nivel de executive management. Practic, este persoana care analizează şi prezice viitorul companiei respective, din punct de vedere al impactului în mediu. El setează politici, obiective pentru a se asigura că respectiva organizaţie îşi depăşeşte product­i­vitatea şi profitabilitatea. Un CSO, fiind persoana care lucrează în mod direct cu CEO-ul companiei şi care este un partener în business şi un adviser pentru CEO şi CFO, în primul rând, ar trebui să fie o persoană cu un nivel mare de senioritate în business, la nivel de executive management, care să aibă o înţelegere foarte bună a businessului din toate punctele de vedere“, a explicat Cristina Patroescu, hub manager şi recruitment & executive search în cadrul Adecco Group, companie de resurse umane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO