Companii

JLL: Pentru investitorii lichizi e un moment foarte bun să intre în România

JLL: Pentru investitorii lichizi e un moment foarte bun...

Autor: Cristi Moga

16.07.2013, 21:27 973

Olandezul Gijs Klomp, care de la începutul lunii mai a preluat conducerea biroului din Bucureşti al firmei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle (JLL), consideră că piaţa locală oferă şi în prezent oportunităţi pentru investiţii, dar pentru investitorii lichizi, care nu au nevoie de finanţare bancară, în condiţiile în care costul creditelor este considerat „prohibitiv“.

„Pentru investitorii care au lichidităţi consider că este un moment foarte bun să intre pe piaţă. Imaginea pe termen lung a Bucureştiului este în continuare una sănătoasă. Singurele probleme în prezent sunt legate de finanţare şi de exit, dar se vor rezolva şi acestea“, a declarat pentru ZF Gijs Klomp, managing director al JLL România.

Firma condusă acum de Klomp, care cu afaceri de circa 2 mil. euro e un jucător de top 5 în piaţă, a asistat în ultimul an companiile AIG Lincoln şi Dinu Patriciu Global Properties la vânzarea clădirii de birouri Lakeview din Bucureşti pentru circa 63 mil. euro, cea mai mare tranzacţie din 2013, dar din cauza costurilor ridicate cu creditele, marii investitori întârzie să se întoarcă în piaţa imobiliară.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.07.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO