Companii

Jeantex renunta pentru moment la investitia de la Sibiu

16.02.2007, 19:54 33

Grupul american Jeantex, specializat pe productia de blugi si accesorii vestimentare, a renuntat in ultimul moment la preluarea pachetului majoritar al companiei Eurotex din Sibiu, motivele invocate de compania americana fiind investitii noi efectuate pe piata din Asia.
Reprezentantii Jeantex au anuntat inca din mai 2006 incheierea unei intelegeri verbale cu conducerea companiei sibiene Eurotex, privind achizitia pachetului majoritar, Jeantex urmand sa plateasca 200.000 de dolari companiei sibiene. Negocierile s-au prelungit insa si, potrivit directorului Eurotex, Silviu Popescu, investitorii americani au intrerupt contactele. "Ultima data cand am luat contactul cu ei, isi anuntau vizita la noi, dar nu au mai venit", a declarat Popescu.
Oficialii Jeantex au confirmat pentru ZF ca intelegerea cu Eurotex a picat. "A trebuit sa renuntam la achizitia Eurotex datorita unor investitii in afacerile noastre de pe piata din Asia", a declarat Henry Fehman, director la Jeantex Group si CEO Providential Holdings Inc. Acesta a precizat ca Jeantex Inc. isi mentine intentia de a investi in Romania. "Suntem inca interesati sa investim in Romania in viitor", a precizat Fehman. Prin achizitia Eurotex, americanii intentionau sa distribuie produsele proprii in tarile UE si in tarile de la estul Romaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO