Companii

Jean Richard de Latour, CEO al Carrefour România: În sezon, 90% din legumele din magazine provin de la producători locali. Vrem să stabilim cât mai multe parteneriate

Jean Richard de Latour, CEO Carrefour România: Ne dorim totodată să exportăm legume şi fructe româneşti pe alte pieţe. Lucrăm spre exemplu cu Polonia, unde am exportat 60 de tone de pepeni.

Jean Richard de Latour, CEO Carrefour România: Ne dorim totodată să exportăm legume şi fructe româneşti pe alte pieţe. Lucrăm spre exemplu cu Polonia, unde am exportat 60 de tone de pepeni.

Autor: Cristina Roşca

25.09.2019, 15:45 223

Executivul francez spune că există un potenţial uriaş de dezvoltare a agriculturii locale, motiv pentru care în timpul mandatului său una dintre priorităţi este stabilirea a cât mai multe parteneriate cu producători locali de fructe şi legume.

„În momentul în care am venit în Ro­mânia m-au surprins o serie de lucruri. În primul rând nu ştiam nimic despre sectorul agricol local şi am descoperit ce potenţial uriaş de dezvoltare are. În al doilea rând am văzut că românii caută produse alimentare de cali­tate, dar sunt atenţi şi la preţ. În al treilea rând, există o atenţie tot mai mare acordată fruc­telor şi legumelor organice“, explică Jean Richard de Latour (38 de ani), exe­cu­ti­vul francez care conduce de un an opera­ţiunile locale ale Carrefour în România.

În primele luni de mandat el a călătorit prin ţară pentru a descoperi reţeaua, dar astfel a cunoscut şi o serie de furnizori locali ai Carrefour. Retailerul francez, al doilea jucător din comerţul alimentar din România după cifra de afaceri, are mai multe iniţiative în sectorul legumelor şi fructelor pentru a dezvolta astfel parteneriate cu producători locali.

„Avem iniţiativa Creştem România Bio, unde avem nevoie de furnizori de bunuri or­ga­nice. Pe acest segment, cu cât e mai local pro­dusul - realizat cât mai aproape de ma­ga­zin -, cu atât mai bine. În primele două luni de la lansarea programului s-au înscris 200 de fermieri, iar acum lucrăm cu 75 dintre ei.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO