Companii

James Simmons, general manager Unilever South Central Europe: Poate că spre finalul verii lucrurile se vor stabiliza, însă cred că vom vedea o per­formanţă economică sub aşteptări în Europa la final de 2021

INTERVIU

James Simmons, general manager Unilever South Central Europe:

În ceea ce priveşte businessul, anul trecut nu s-a aliniat la estimările noastre de la începutul pandemiei, dar în general ne-am descurcat bine având în vedere portofoliul nostru divers. Desigur, am început anul cu planuri diferite în ceea ce priveşte businessul, dar începând cu luna martie ne-am adaptat rapid la noua realitate, ne-am ajustat strategiile şi am reuşit să încheiem un an bun.

James Simmons, general manager Unilever South Central Europe: În ceea ce priveşte businessul, anul trecut nu s-a aliniat la estimările noastre de la începutul pandemiei, dar în general ne-am descurcat bine având în vedere portofoliul nostru divers. Desigur, am început anul cu planuri diferite în ceea ce priveşte businessul, dar începând cu luna martie ne-am adaptat rapid la noua realitate, ne-am ajustat strategiile şi am reuşit să încheiem un an bun.

Autor: Cristina Roşca

22.01.2021, 21:00 506

♦ Gigantul anglo-olandez din domeniul bunurilor de larg consum este prezent pe piaţa locală cu operaţiuni de import şi distribuţie pe de-o parte şi cu producţie pe de alta ♦ Grupul are local fabrici în Suceava – unde se realizează îngheţată -, Ploieşti – detergent - şi Bucureşti – alimente ♦ În total, Unilever are în România afaceri de 1,4 mld. lei în 2019, ultimul an pentru care există date.

James Simmons, general ma­nager Unilever South Central Europe, spune că prima parte a acestui an va fi de fapt o continuare a ceea ce s-a petrecut în 2020, pentru ca abia pe final de vară să se stabilizeze lucrurile.

„Anul 2021 e despre continuitate şi schimbare, cetăţenii îşi fac în continuare griji privind sănătatea şi sursele lor de venit. Pandemia va continua să ne testeze în prima jumătate a anului. Poate că spre finalul verii lucrurile se vor stabiliza, însă cred că vom vedea o per­formanţă economică sub aşteptări în Europa la final de 2021, iar pe măsură ce autorităţile europene vor imple­menta pla­­­­nurile de redresare vom depăşi aceas­tă perioadă. Una peste alta, ne a­ştep­tăm la un an mai bun”, spune executivul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO