Companii

J'Info Tours investeste intr-un lant hotelier

03.12.2004, 00:00 23

J'Info Tours, unul din principalii tour-operatori de pe piata romaneasca, si-a propus sa investeasca in hoteluri, a spus Aurel Pavel, presedintele companiei.
"Deja am realizat doua investitii care au legatura cu domeniul hotelier. Anul acesta am investit 700.000 de euro intr-un centru de conferinte pe malul lacului Snagov, iar anul trecut am deschis un aparthhotel (n. red. - apartamente inchiriate in regim hotelier) in Bucuresti, care a avut rezultate bune. Pe termen lung, adica circa cinci ani, avem in vedere crearea unui lant hotelier", a afirmat Pavel.
Programul de investitii din acest an s-a ridicat la 800.000 de euro, din care 700.000 de euro au vizat inaugurarea centrului de conferinte de la Snagov si 45.000 de euro, un nou sediu in Timisoara.
J'Info Tours estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 12 milioane euro, fata de 9,5 milioane de euro in 2003, aproape jumatate din suma provenind din vanzarea biletelor de avion.
"Anul acesta, prin J'Info Tours, au venit in Romania in jur de 18.300 de turisti straini si au plecat in strainatate circa 34.900 de romani. Cel mai dinamic segment a fost cel pentru afaceri, care a crescut anul acesta cu 35%. Activitatea de incoming (n. red. - sosiri de turisti strani) si cea de outgoing (n. red. plecari de turisti romani) au crescut cu 20-28%", a mai spus Pavel.
Agentia J'Info Tours asteapta pentru anul 2004 incasari de cinci milioane de euro din ticketing (n. red. - vanzarea de bilete de avion) si alte 5,5 milioane de euro din pachetele turistice din Romania si din strainatate.
"Fiind o activitate de comisionare simpla, ticketingul va scadea pe viitor, la fel si cifra de afaceri a agentiilor ca se bazeaza excusiv pe ticketing. Acestea vor fi inlocuite cu agentiile care ofera servicii de management de turism, in special pentru afaceri. Piata a inceput sa se reorienteze de la solicitari simple catre o activitate mai complexa", a adugat Pavel.
J'Info Tours a organizat in sezonul estival doua curse charter, spre Barcelona si Mallorca, iar pentru Revelionul 2005 si sarbatorile de Paste de anul viitor agentia are programate curse spre Egipt si Malta, cu plecare din Bucuresti si Timisoara.
"Vara aceasta s-a dublat traficul turistic catre Spania, in ceea ce priveste cursele charter. O alta tendinta este orientarea catre sejururi a turistilor in defavoarea circuitelor.Proiectele pentru anul viitor includ deschiderea de noi destinatii charter, marirea capacitatii avioanelor pentru cursele traditionale si modernizarea parcului auto", a mai spus Pavel.
Alti tour-operatori importanti din Romania sunt Marshal Turism, Happy Tours si Eximtur Cluj.
Si alte agentii de turism - Marshal, Atlantic Tours, RR Turism - si-au anuntat intentia de a investi in hoteluri. Dintre acestea prima care a deschis un hotel pe piata Bucurestiului este RR Turism (hotel Dacia).
georgiana.stavarache@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO