Companii

Iulian Pădurariu, Pony Car Sharing: Modelele de business se schimbă datorită erei conectivităţii

Iulian Pădurariu, Pony Car Sharing:  Modelele de...

Autor: Emil Popescu

13.03.2016, 17:11 422

„Modelele de business se schimbă datorită erei conectivităţii. Noi, prin faptul că avem în buzunar un minicomputer conectat la internet în permanenţă, am intrat aproape fără să ne dăm seama într-o eră a conectivităţii în care nu mai suntem doar consumatori de informaţie, ci şi generatori, colectori şi analizatori de informaţie. Nu primim doar unidirecţional informaţii, iar acest lucru face ca foarte multe modele de business să se schimbe“, spune Iulian Pădurariu, cofondator şi CEO al companiei Pony Car Sharing, care operează serviciul de car-sharing GetPony în Cluj-Napoca.

Compania pune la dispoziţia locuitorilor din Cluj-Napoca o flotă de 50 maşini pentru a se deplasa pe distanţe scurte în oraş, pe care le închiriază pe perioade scurte de timp cu ajutorul aplicaţiei dedicate de pe smartphone.

Serviciul de car-sharing a apărut pe plan local, după serviciile de ride-sharing, precum Uber şi BlaBla Car (iniţiative ale unor start-up-uri străine), şi după lansarea aplicaţiilor mobile pentru comenzile de taxi – agregatoarele Star Taxi şi Clever Taxi, modele de business bazate exclusiv pe mediul online şi pe smartphone-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO