Companii

ISI DealWatch: Piata de M&A, 5,3 mld. euro

11.09.2008, 20:42 31

Piata locala de fuziuni si achizitii (M&A) s-a triplat in primul semestru, atingand o valoare de 5,3 miliarde de euro, potrivit unui studiu realizat de compania ISI DealWatch, care a contabilizat un numar de 121 de tranzactii realizate, cu cinci mai putine fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Zece dintre cele mai mari case de avocatura care activeaza pe piata locala au fost implicate in fuziuni si achizitii cu o valoare totala de 4 miliarde de euro in primul semestru al acestui an, potrivit aceleiasi surse.
Tinand cont de faptul ca intr-o buna parte dintre aceste tranzactii au fost implicate doua sau chiar mai multe dintre aceste firme, valoarea afacerilor in care casele mentionate au fost implicate este mai mica.
Spre exemplu, vanzarea Asiban catre Groupama (350 mil. euro) a fost contabilizata atat in dreptul firmei Tuca Zbarcea & Asociatii, care a asistat vanzatorii, cat si in dreptul firmei Gide Loyrette Nouel, care a asistat cumparatorii.
Tinand cont de numarul tranzactiilor in care a fost implicata, firma Tuca Zbarcea & Asociatii a fost cea mai activa, cu cinci contracte asistate, in timp ce firma franceza Gide Loyrette Nouel a fost implicata in tranzactiile cu cea mai mare valoare - peste un miliard de euro in urma a doua mutari, potrivit studiului ISI DealWatch.
Printre cele mai active firme de avocatura pe segmentul de fuziuni si achizitii in primul semestru al anului se numara si NNDKP, Voicu & Filipescu, Biris Goran, Badea Clifford Chance, Popovici Nitu sau D&B David & Baias.
DealWatch este o companie care realizeaza studii, in special pe sectorul de fuziuni si achizitii de pe pietele emergente din Europa, America Latina sau Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO