Companii

IRES: peste jumătate din angajaţii români sunt satisfăcuţi de locul de muncă

IRES: peste jumătate din angajaţii români sunt...

Autor: Cristina Bellu

03.06.2016, 00:00 90

Peste jumătate din angajaţii români sunt satisfăcuţi de locul de muncă, iar 57% se declară optimişti şi foarte optimişti cu privire la viitorul lor la actuala slujbă, în condiţiile în care doar 33% apreciază că le-ar fi uşor să găsească un nou loc de muncă, conform IRES. În schimb, 42% consideră că ar fi greu şi foarte greu de realizat să găsească un nou loc de muncă, relevă studiul IRES, realizat la cererea Up România, una dintre companiile care le oferă angajatorilor produse şi servicii pentru fidelizarea angajaţilor.

În acelaşi timp, atunci când renunţă la un loc de muncă, angajaţii români regretă mai mult colegii decât activitatea în sine. Deşi declară în proporţie covârşitoare că munca lor este interesantă, provocatoare, motivantă (peste 60%), angajaţii intervievaţi în cadrul studiului IRES au tendinţa să regrete în primul rând colegii (35%), mai presus de activitatea propriu-zisă (26%) şi salariul (19%). 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO