Companii

IPSO vine cu 2 mil. € pentru a vinde tractoare in Oltenia

04.10.2009, 23:15 164

IPSO Agricultura, divizia dealerului local de automobile IPSO, ainvestit 2 mil. euro pentru constructia unui dealer regional detractoare si echipamente agricole in judetul Dolj.

Potrivit reprezentantilor companiei, dealership-ul, construit peun teren de 1,7 hectare, include pe langa showroom-ul de utilaje siun departament de service si un depozit de piese de schimb.

"Sediul IPSO Agricultura urmareste sa acopere judetele Olt,Dolj, Gorj, Mehedinti si Valcea", au completat reprezentantiicompaniei.

Dealership-ul grupului IPSO este una dintre putinele investitiirealizate in domeniul distributiei de utilaje agricole. Potrivitpresedintelui Roman Brasov, Ioan Neculaie, piata locala are un gradde echipare redus cu utilaje pentru agricultura, deficitul detractoare la nivel national fiind de 300.000 de tractoare.

IPSO Agricultura este divizia dealerului local de automobileDacia, Renault si Nissan IPSO, detinut de grupul francezMonnoyeur.

Compania detine la nivel local sapte centre de distributie sireparatie de utilaje agricole, in Mogosoaia, Fetesti, Craiova,Timisoara, Oradea, Targu Mures si Filipesti.

"Sunt in curs de studiere si alte proiecte, care implica planuride recrutare si formare", au specificat reprezentantiicompaniei.

IPSO Agricultura are 180 de angajati in distributia deechipamente agricole si este importatorul producatorilor de utilajeJohn Deere, Kuhn, a tractoarelor Geringhoff si a incarcatoarelormarca Manitou.

Pe piata locala exista circa 15 companii de distributie detractoare si utilaje agricole care acopera mai mult de cincijudete, precum New Holland sau Valtec Tractoare Cluj.

Grupul producatorilor de utilaje agricole, in special tractoare,s-a redus la cateva companii in ultimii ani, dupa falimentulTractorul Brasov. Singurii producatori actuali sunt companiabucuresteana Geda Prodexim, MAT Craiova, compania egipteanaChrystal, care asambleaza tractoare pe platforma Roman, si chineziide la Hoyo, care au demarat constructia unei fabrici in Rasnov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO