Companii

IPSO Agricultură: „Tinerii nu merg la şcoli profesionale pentru că părinţii nu îi îndrumă spre acest tip de învăţământ“

Iolanda Picoti, director de resurse umane la IPSO Agricultură

Iolanda Picoti, director de resurse umane la IPSO Agricultură

Autor: Mihaela Pascari

20.06.2017, 00:00 278

Lipsa acută de meseriaşi din piaţa muncii ar putea fi rezolvată dacă părinţii şi-ar îndruma copiii spre şcolile de meserii care li se potrivesc în funcţie de abilităţile pe care le au.

„Tinerii nu îşi doresc să se înscrie la şcoli profesionale nu neapărat pentru că nu vor, ci pentru că părinţii nu îi îndrumă spre acest tip de învăţământ, în ciuda faptului că mulţi locuiesc în zonă rurală“, a spus Iolanda Picoti, directorul de resurse umane în cadrul IPSO Agricultură, unul dintre cei mai importanţi distribuitori de utilaje agricole şi piese de schimb.

Într-adevăr, absolvenţii de clasa a VIII-a sunt influenţaţi de părinţi atunci când sunt puşi în faţa deciziei de a alege între cursurile unei şcoli profesionale sau ale unui liceu teoretic, iar tendinţa tinerilor de a evita şcolile profesionale şi de a merge cu orice preţ la un liceu teoretic se reflectă şi în rezultatele de la bacalaureat, care sunt an de an tot mai slabe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO