Companii

Ionuţ Simion, PwC:Amânarea plăţii taxelor reprezintă o gură de oxigen pentru companii, dar sunt necesare şi alte măsuri pentru a combate efectele negative ale pandemiei COVID-19

Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România

Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România

Autor: Cristina Bellu

02.04.2020, 15:43 122

Ionuţ Simion, Country Managing Partner în cadrul companiei de audit şi consultanţă PwC România, este de părere că mediul de afaceri din România se confruntă cu un climat imprevizibil, fără precedent, generat de criza coronavirusului, care duce la o scădere neaşteptată a veniturilor într-un termen scurt. Astfel, multe companii găsesc cu greu soluţii pentru a-şi asigura lichidităţi şi au nevoie de sprijinul guvernului. În acest context, amânarea plăţii taxelor reprezintă o gură de oxigen, dar în continuare vor fi necesare şi alte măsuri pentru a combate efectele negative ale pandemiei COVID-19.

”Totuşi aşteptările trebuie să rămână realiste, raportate la posibilităţile bugetare. Spun asta pentru că în ultimii ani, deşi am avut creştere economică, a fost aplicată o politică fiscală prociclică care a dus la restrângerea spaţiului fiscal, limitând mijloacele de intervenţie ale guvernului într-o situaţie de criză, aşa cum este cea pe care o traversăm acum”, explică Ionuţ Simion.
 
Un sondaj desfăşurat recent de PwC România în rândul a peste 90 de companii din mai multe sectioare de activitate indică faptul că amânarea plăţii obligaţiilor fiscale fără instituirea accesoriilor până la 30 de zile de la încetarea situaţiei de urgenţă este considerată cea mai utilă măsură luată de guvern în contextul pandemiei COVID-19 de către 90% dintre companiile respondente în cadrul studiului  derulat în perioada 23-26 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO