Companii

Iohannis îi cere şefului Enel investiţii în producţia de energie în România. Statul, cel mai mare jucător din producţie, nu a construit nicio unitate nouă în 30 de ani

Klaus Iohannis, preşedintele României

Klaus Iohannis, preşedintele României

Autor: Roxana Petrescu

16.09.2021, 00:05 3223

♦ Dincolo de preţ, alimentarea cu energie şi gaze a consumatorilor din această iarnă ar putea deveni o dificultate majoră, acesta fiind rezultatul direct al lipsei de investiţii din sectorul de producţie dominat chiar de statul român.

Klaus Iohannis, preşedintele României, i-a transmis lui Francesco Starace, CEO-ul grupului Enel, că-şi doreşte mai multe investiţii în zona de producţie de energie astfel încât securitatea energetică a României să fie întărită. Enel este un grup în care statul italian deţine cel mai mare pachet de acţiuni. Mesajul a fost transmis în cadrul unei întâlniri pe care cei doi au avut-o la Palatul Cotroceni, pe 14 sepetmebrie, într-un context marcat de scumpiri istorice la utilităţi.

„Preşedintele Ro­mâ­niei a subliniat nece­sitatea creşterii consistente a inves­tiţiilor şi a dezvoltării de noi unităţi de pro­ducţie în sectorul energetic, care să contri­buie la conso­lidarea securităţii energetice a României, dar şi în plan regional. În acest sens, preşedintele Klaus Iohannis a menţionat că pot fi explorate şi fructificate noile direcţii de dezvoltare, cu soluţii pe termen lung, precum electro­mo­bilitatea sau utilizarea hidrogenului ca sursă de ener­gie“, se arată în comunicatul adminis­traţiei prezidenţiale în urma întâlnirii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO